Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nün “Hemşirelik Haftası” nedeniyle “Hemşireliği Güçlendirmede İnovasyonun Rolü” başlıklı etkinlik düzenledi.
Çevrim içi olarak düzenlenen etkinlikte Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Merih Doğan, bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, tüm hemşirelerin Hemşireler Haftası’nı kutlayarak, etkinliğin yararlı olması temennisiyle, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Atiye Erbaş ise; yaptığı açılış konuşmasında, küresel iklim krizinin yol açtığı açlık ve yoksullukları, doğal afetleri hatırlatarak, sağlık hizmetlerinde hemşirelik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Hemşirelik mesleğinin güçlenmesi ve görünür kılınması için yetkililerce desteklenmesi gerektiğini söyleyen Erbaş, gelişim ve değişime karşı öğrencilerin tam donanımlı bireyler olarak mesleğine başlaması için de onlara her türlü desteğin ve eğitimin verilmesi gerektiğinin altını çizdi.“Yapılan Çalışmalar Mesleği Daha Fazla Görünür Kılıyor”
Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra sunumuna başlayan Doç. Dr. Yeliz Merih Doğan, teknolojinin her alanda olduğu gibi, sağlık alanında da oldukça yoğun kullanıldığını ifade etti. Ameliyatlardan organ nakline, hasta takibinden hasta müdahalesine kadar, sağlık destek süreçlerinde teknolojinin varlığını hatırlatan Doç. Dr. Yeliz Merih Doğan, tüm bu teknolojiyi sağlıklı kullanabilmek için ise meslek temsilcilerinin yetkinliğini her zaman artırması gerektiğinin altını çizdi.
Öğrencilerin yeniliği ve değişimi sağlayacak meslek temsilcileri olarak yetiştirilmesi için özendirici etkinlikler ve yarışmalar düzenlemesi gerektiğini vurgulayan misafir konuşmacı, sağlıkta inovasyon kültürünün oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Meslek içerisinde olan kişilerin ihtiyaçları daha iyi görebildiğini ifade eden Yeliz Merih Doğan, bu ihtiyaçları fikir haline getirip patent alınması gerektiğini söyledi. Yapılan bu yenilikçi girişimlerin hemşirelik mesleğini daha fazla görünür kıldığını söyleyen konuşmacı; toplumlar, toplumsal dinamikler, sağlık bakım gereksinimleri ve sağlık politikaları değişirken, hemşireliğin de modern bir meslek haline geldiğini katılımcılarla paylaştı.
Sağlıkta giyilebilir teknolojinin de çok fazla kullanılmaya başlandığının bilgisini paylaşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Merih Doğan, yapay zekanın bir çok mesleği yok edeceğini de hatırlatarak, hemşirelik mesleği temsilcilerinin de yapay zekayı yönetebilecek yetkinlikte olması gerektiğini vurguladı.
Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Doç. Dr. Yeliz Merih Doğan, kendisine bu fırsatı verenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.