Ankara’nın Etimesgut ilçesinde yaşanan olay, Türkiye genelinde büyük tepki topladı. 7 yaşındaki Down sendromlu bir çocuğun, oyun alanına alınmadığı iddiası üzerine tartışmalar büyümeye başladı. Çocuğun, öğretmeni ile birlikte alışveriş merkezindeki bir oyun alanına girmek istediği, ancak işletme yetkililerinin “Down sendromlu olduğu” gerekçesiyle girişine izin vermediği iddia edildi.
Olayın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girerek çocuğun ailesi ile temas kurdu ve psikososyal destek sağladı. Ayrıca, olayın gerçekleştiği işletme hakkında Türk Ceza Kanunu’nun “nefret ve ayrımcılık” suçları kapsamında suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Bakanlık, ayrımcılığa karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket ederek sürecin titizlikle takip edileceğini vurguladı.
Olay, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı. Kullanıcılar, engelli bireylerin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak farkındalık çağrısında bulundu. Bakanlık, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını ve adaletin sağlanması için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.





