1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gündem
  4. İbb İştiraki 24 Şirkete Kayyum Atandı

İbb İştiraki 24 Şirkete Kayyum Atandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 101 şüpheliye ait 24 şirkete kayyum atandı. Bu şirketler arasında İmamoğlu İnşaat, Nuhoğlu İnşaat, ASOY İnşaat ve Karsal Örme AŞ gibi önemli isimler yer alıyor. Ayrıca, şüphelilere ait 28 şirkete ise denetim kayyumu atanmış durumda.

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 101 şüpheliye ait 24 şirkete kayyum atandı. Bu şirketler arasında İmamoğlu İnşaat, Nuhoğlu İnşaat, ASOY İnşaat ve Karsal Örme AŞ gibi önemli isimler yer alıyor. Ayrıca, şüphelilere ait 28 şirkete ise denetim kayyumu atanmış durumda.

Soruşturma, Ekrem İmamoğlu ve diğer zanlılar hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarını içeriyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu soruşturma, hem siyasi hem de ekonomik açıdan büyük bir kamuoyu ilgisiyle takip ediliyor.

Kayyum atanan şirketler arasında inşaat, tekstil, medya ve reklamcılık gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar bulunuyor. Bu şirketlerin yönetimi, TMSF tarafından atanan kayyumlar aracılığıyla yürütülecek. Ayrıca, soruşturma kapsamında zanlılara ait diğer 28 şirkete de denetim kayyumu atanarak, bu şirketlerin faaliyetleri yakından izlenmeye başlanacak.

Bu gelişme, İBB’nin mali ve idari yapısına yönelik ciddi bir inceleme sürecinin parçası olarak değerlendiriliyor. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu soruşturmanın sonuçları, hem yerel yönetimlerin işleyişi hem de siyasi dengeler açısından önemli etkiler yaratabilir.

İbb İştiraki 24 Şirkete Kayyum Atandı
İbb İştiraki 24 Şirkete Kayyum Atandı

İbb İştiraki 24 Şirkete Kayyum Atandı
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Öğle Güncellemesi 19 Şubat 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir

error: Uyarı !! Sitemizde veri kopyalama engeli bulunmaktadır !...
Bizi Takip Edin