Düzce’nin Çilimli ilçesine bağlı Kiraztarla Köyü, yerleşim alanlarının göbeğindeki tavuk kümesleri yüzünden nefes alamaz hale geldi. Halk koku ve yaz ayında sinekten eve hapsolurken, Anahtar Parti Çilimli İlçe Başkanı Erkan Tınaz’dan zehir zemberek bir açıklama geldi: “İlgili kurumlar kulaklarının üzerine yatıyor. Bu vurdumduymazlığın arkasında AK Partili dostların torpili mi var?”
Köyde Hayat Durdu: “Evimizde Oturamıyoruz!”
Kiraztarla Köyü sakinleri, köy merkezinde bulunan kanatlı hayvan kümeslerinin denetimsizliği nedeniyle isyan bayrağını açtı. Köyün içine yayılan ağır koku ve sağlıksız görüntü, hayat kalitesini sıfıra indirdi. Vatandaşlar; bahçelerinde, açık alanlarda, hatta kapı pencere kapalıyken kendi evlerinde dahi oturamadıklarını dile getiriyor. İlaçlama yapılmadığı için köyü istila eden sinekler, bölgeyi adeta yaşanmaz bir yer haline getirdi.
Erkan Tınaz: “Evrakların Tam Olması Halkı Rahatsız Etme Hakkı Vermez!”
Konuyu sert bir dille eleştiren Anahtar Parti Çilimli İlçe Başkanı Erkan Tınaz, denetim yapmayan kurumlara ve işletme sahiplerine adeta muhtıra verdi. Tınaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Kiraztarla halkı nefes alamıyor, çocuklarımız sineklerin ve pisliğin içinde büyüyor! İşletmeciler ‘iznimiz var, ruhsatımız var’ diyerek kendilerini savunuyorlar. Buradan açıkça ilan ediyorum: Sizin evraklarınızın tam olması, bir köy halkını huzursuz etme, sağlığıyla oynama ve hayatını karartma hakkını size vermez! Kanunlar halkın huzuru için vardır, üç beş işletmecinin kârını korumak için değil.”
“Torpil Mi Var, Neden Susuyorsunuz?”
İlgili kurumların şikayetlere rağmen harekete geçmemesini “manidar” bulduğunu belirten Tınaz, Kümes açıklamasında bulundu: “Vatandaş feryat ediyor, biz haykırıyoruz ama ilgili kurumlar ne hikmetse ne görüyor ne duyuyor! Bu duyarsızlığın sebebi, tavuk çiftliği sahiplerinin malum iktidar partisine olan yakınlığı mı? AK Partili dostların torpili, köylünün sağlığından daha mı kıymetli? İlaçlama aracı köyden şöyle bir geçip gidiyor, göz boyuyorlar. Halkın yüzüne nasıl bakacaksınız?”





