1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gündem
  4. Vali Aslan’dan Muhtar Günü Mesajı

Vali Aslan’dan Muhtar Günü Mesajı

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜZCE – Düzce’de, demokrasinin çekirdeği ve yerel yönetimlerin köklü birimi olan muhtarlık müessesesinin önemine dikkat çekilerek, 19 Ekim Muhtarlar Günü coşkuyla kutlandı. Yapılan açıklamada, muhtarların 195 yıllık geçmişiyle millet iradesinin tecelli ettiği ilk halkayı temsil ettiği vurgulandı.

“Muhtarlarımız, Devletimizin Şefkat Elidir”

Açıklamada, muhtarların köylerin ve mahallelerin gözü, kulağı, sesi ve gönül kapısı olduğu belirtilerek, “Muhtarlarımız; devletimizin vatandaşla en yakın temas noktası, güler yüzü ve şefkat elidir. Vatandaşın derdini, talebini ve beklentisini doğrudan kamu kurumlarına ileten, çözümün ilk adımını atan bir köprü vazifesi görmektedir. Bu yönüyle muhtarlarımız, demokrasimizin ve kamu yönetimimizin vazgeçilmez unsurlarındandır,” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanının Sözleriyle Muhtarlık Vazifesi Özetlendi

Vali Aslan'dan Muhtar Günü Mesajı
Vali Aslan'dan Muhtar Günü Mesajı

Muhtarların üstlendiği görevin geniş ve anlamlı olduğu, Sayın Cumhurbaşkanımızın şu sözleriyle özetlendi: “Yerinden oynayan bir kaldırım taşından, susuzluktan kuruyan ağacın yeşertilmesine; kalemi-defteri olmayan öğrencinin ihtiyacının karşılanmasından, yüreği yanan bir ananın-babanın tesellisine kadar, hayatın her alanında muhtarlarımız var.”

Muhtarların artık sadece yerel düzeyde değil, devletin bütün kademelerinde daha güçlü şekilde temsil edildiği ve fikirleriyle “Güçlü Türkiye” vizyonuna katkı sunduğu kaydedildi.

Düzce’de Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, Düzce genelindeki köy ve mahallelerde görev yapan 393 muhtar ile birlikte çalışıldığı belirtildi. Açıklamada, “Cumhuriyetimizin en genç vilayeti olan Düzce’mizde; il genelindeki köy ve mahallelerimizde görev yapan 393 muhtarımızla birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde eğitimden sağlığa, altyapıdan güvenliğe, tarımdan sanayiye kadar her alanda şehrimize en doğru yatırımları yapmak ve daha güçlü bir gelecek inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz,” denildi.

Muhtarların desteğinin her daim hissedildiği ve bu iş birliğinin güçlenerek devam edeceğine olan inanç dile getirildi. Köylerin ve mahallelerin huzuru, refahı ve birliği için fedakârca görev yapan tüm muhtarlar tebrik edildi.

Açıklamanın sonunda, görevi başında bulunan ve ebediyete irtihal eden tüm muhtarlara şükranlar sunularak, “19 Ekim Muhtarlar Günü” en içten dileklerle kutlandı.

Vali Aslan’dan Muhtar Günü Mesajı
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Öğle Güncellemesi 19 Şubat 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir

error: Uyarı !! Sitemizde veri kopyalama engeli bulunmaktadır !...
Bizi Takip Edin