1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan Sert Tepki!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan Sert Tepki!

ANKARA – Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Toplantısı ve Genel Kurul süreci, usul tartışmalarıyla yeni bir boyut kazandı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, TBB’nin kurumsal kimliğine vurgu yaparak sert eleştirilerde bulundu. Alemdar, TBB’nin tarafsızlığını yitirmemesi gerektiğini belirterek, "TBB bir partinin arka bahçesi değildir," dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan Sert Tepki!
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan Sert Tepki!
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARATürkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Toplantısı ve Genel Kurul süreci, usul tartışmalarıyla yeni bir boyut kazandı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, TBB’nin kurumsal kimliğine vurgu yaparak sert eleştirilerde bulundu. Alemdar, TBB’nin tarafsızlığını yitirmemesi gerektiğini belirterek, “TBB bir partinin arka bahçesi değildir,” dedi.

“Kamusal Statüsü Olmayan İsmin Mesajı Divanda Okunamaz”

Başkan Yusuf Alemdar, TBB bünyesinde gerçekleşen uygulamaların teamüllere aykırı olduğunu savundu. Özellikle kamusal bir yetkisi bulunmayan şahısların mesajlarının divan heyeti tarafından okunmasını “açık bir usul hatası” olarak nitelendiren Alemdar, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), kamu yararına çalışan, her görüşten belediye başkanının üye olduğu bir çatı kuruluştur. Bu yapının tarafsızlığı ve kurumsal itibarı hepimiz için esastır. Kamusal bir statüsü olmayan ismin mesajının divanda okunması açık bir usul hatasıdır. Kurumların teamüllerine ve ciddiyetine gölge düşüren bu tür uygulamalar kabul edilemez.”

“Siyasi İkbal İçin İstismar Ediliyor”

Yerel yönetimlerin ortak sesi olması gereken birliğin, siyasi bir araç haline getirilmeye çalışıldığını öne süren Alemdar, bu durumun birliğin ruhuna zarar verdiğini kaydetti. Açıklamasında kurumların ciddiyetinin korunması gerektiğinin altını çizen Alemdar, “Her zemini siyasi ikbal için istismar etmeye kalkmak, en başta kurumlara zarar verir. TBB bir partinin arka bahçesi değildir, olamaz,” şeklinde konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan Sert Tepki!
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan Sert Tepki!

Birlik Ruhuna Darbe: “Bu Yapılan Doğru mu?”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini tüm yerel yönetim paydaşlarına hitaben sorduğu kritik bir soruyla noktaladı: “Bu yapılan doğru bir şey mi?”

Alemdar’ın bu çıkışı, yerel yönetim kulislerinde geniş yankı uyandırırken; TBB yönetiminin ve diğer üye belediye başkanlarının bu iddialara ne yanıt vereceği merak konusu oldu. Siyasi gözlemciler, Alemdar’ın bu açıklamasının TBB içindeki demokratik ve kurumsal işleyiş tartışmalarını alevlendireceğini öngörüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan Sert Tepki!
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan Sert Tepki!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan Sert Tepki!
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Öğle Güncellemesi 19 Şubat 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir

error: Uyarı !! Sitemizde veri kopyalama engeli bulunmaktadır !...