Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Cumartesi günleri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kurulan pazaryerinde, kurallara uymayan ve tezgâhlarını sınırları dışına çıkaran esnafları uyarmak istedi. Ancak esnaflar uyarıya karşı, zabıta ekiplerine mukavemette bulunarak, engellemeye çalıştılar. Bunun üzerine esnafa 1 hafta tezgâh kapatma cezası verildi.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Esnaf Odası pazaryerlerinde düzenin sağlanması için canla, başla mücadele ederken, vatandaşlardan gelen şikâyet ve istekleri de anında değerlendirip gerekli işlemleri yapıyorlar.
Bu çerçevede Cumartesi günleri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kurulan pazaryerindeki E100 ve E40 numaralı tezgâh sahipleri, tezgâhlarını belirlenen alanının dışına kurmak istedi. Özellikle vatandaşların, engelli ve bebek arabalarının geçmesini engelleyen tezgâhları gören vatandaşlar durumu Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine bildirdiler. Ekipler, tezgâhların belirlenene sınırı aştığını tespit edince tezgâh sahiplerini uyarmak istedi. Ancak tezgâh sahipleri pazarın düzenini bozdukları gibi görevli zabıta ekiplerine mukavemette bulundular. Araya girenlerin müdahalesi ile olay büyümedi.
Ancak Zabıta ekipleri tutanak tutarak durumu Düzce Belediyesi Encümen’ine götürdüler. Encümen kararı ile B.E ve Y.U.Y’nin tezgâhları Belediye Personeline Mukavemette bulunmaktan 1 hafta süre ile kapatıldı. Bu karar Düzce’de uygulanan ilk karar oldu.
Düzce Belediyesi ve Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, pazaryerlerinde düzeni bozmak isteyen esnaflara kesinlikle izin verilmeyeceği, Düzce’de pazaryerlerinin tertip ve düzeninin korunması için uyarı yapılacağı ancak sorunun devam etmesi durumunda cezai işlem uygulanacağı bildirildi.





















