DÜZCE – Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde ve çevre illerde geniş kapsamlı bir operasyon düzenleyerek nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla 27 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon, 50 cc’lik motosikletlerin motor hacmini yasa dışı yollarla yükselterek satışını yapan bir şebekeyi hedef aldı.
Sabah saatlerinde başlatılan soruşturma kapsamında, Düzce merkez ve Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren R.M. isimli iki iş yerinin, 50 cc’lik motosikletlerin motorlarında izinsiz tadilat yaparak bu araçları 80, 110, 125 ve 135 cc’lik modellere dönüştürdüğü tespit edildi. Bu yasa dışı işlemlerin, araç sahiplerinin vergiden ve yasal gerekliliklerden kaçınmasına olanak tanıdığı belirlendi.
Operasyon, suç şebekesinin üyeleri ve bu usulsüzlükten faydalanan motosiklet alıcılarını kapsadı. Ekipler, Düzce’de 23, Bolu’da 2 ve Zonguldak’ta 1 olmak üzere toplam 26 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.
Operasyon sonucunda, motorların satışını ve teknik değişikliğini yapan 7 kişi ile tadilatlı motorları satın alan 20 kişi olmak üzere toplam 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise toplam 21 adet motosiklete el konuldu. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.





