Eğitim Gücü Sendikası’ndan Öğretmene Destek: Haksız Cezalar Hukuktan Döndü
Geçtiğimiz yıl başka bir okula görevlendirilen bir rehber öğretmen, bu görevlendirmeye itiraz etmiş ve sendikasının aldığı eylem kararını uygulamıştı. Ancak bu durum, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından orantısız cezalarla sonuçlanmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Gücü Sendikası Sakarya İl Temsilcisi Güldane Berberoğlu, sürecin adeta bir gözdağı verme amacı taşıdığını belirtti.
“İtiraz Dilekçesi Ceza Fermanına Dönüştü”
Berberoğlu, öğretmenin yalnızca yasal hakkını kullanarak görevlendirmeye itiraz ettiğini, ancak buna rağmen “kademe ilerleme” ve “yer değiştirme” gibi ağır cezalara maruz kaldığını ifade etti. Bu cezaların genellikle yüz kızartıcı suçlar için uygulandığını vurgulayan Berberoğlu, “Öğretmenimiz okulunda kötü bir örnek mi teşkil etti ya da okula zarar mı verdi ki bu kadar ağır cezalar verildi?” diyerek duruma tepki gösterdi.
Sendika Üyesini Yalnız Bırakmadı
Eğitim Gücü Sendikası, öğretmenin yasal hakkını kullanmasını kişisel bir mesele haline getiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne karşı harekete geçti. Genel Başkan ve Marmara Bölgesi İl Temsilcilerinin de katılımıyla Sakarya’da bir basın açıklaması düzenleyen sendika, dava süreçlerini başlattı. Berberoğlu, “Üyemizi bu süreçte yalnız bırakmadık, yanında olduk ve süreci yakından takip ettik” dedi.
Hukuk Zaferi: Haksız Cezalar Kaldırıldı
Berberoğlu, cezaların tamamen kişisel bir yaklaşımla verildiğini belirterek, “Kademe ilerleme” cezasının İl Disiplin Kurulu’nda “aylıktan kesme” cezasına çevrildiğini, ardından açılan davalarla hem “yer değişikliği” hem de “aylıktan kesme” cezalarının iptal edildiğini açıkladı. “Üyemizin haksız yere maruz kaldığı orantısız cezalar hukuktan dönmüştür” diyerek sürecin başarıyla sonuçlandığını duyurdu.
Eğitim Gücü Sendikası’nın bu kararlı duruşu, öğretmenlerin haklarını savunma konusundaki önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Sendika, üyelerinin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.