Düzce Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kütüphanelerde yaz saati uygulamasına geçildi. Günlerin uzaması ve öğrencilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda yapılan düzenleme ile şehir genelinde hizmet veren dört kütüphanenin çalışma saatleri genişletildi. Buna göre, Millet Kütüphanesi, Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, Yahya Kemal Köşkü Kütüphanesi ve Fibrobeton Kütüphanesi haftanın yedi günü 08.30 ile 22.00 saatleri arasında hizmet verecek.
Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, özellikle sınav dönemine hazırlanan öğrencilerin daha uzun süre ders çalışabilmeleri için bu kararın alındığı belirtilirken, gençlerin taleplerine kayıtsız kalınmadığı vurgulandı. Yaz mevsimiyle birlikte gün ışığının uzaması, öğrencilerin akşam saatlerinde de kütüphanelerden faydalanma isteğini artırırken, yapılan yeni düzenleme ile bu ihtiyaç karşılanmış oldu.
Belediyenin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Fibrobeton Kütüphanesi’nin de yeni çalışma saatleri kapsamında yer aldığı belirtilerek, daha önce 17.30 olan kapanış saatinin 22.00’ye çekildiği ifade edildi. Açıklamada, “Gençlerimizin isteği üzerine kütüphanelerimizin hizmet saatlerini güncelledik. Şehrimizdeki tüm kütüphanelerimiz artık haftanın yedi günü 08.30-22.00 saatleri arasında hizmet verecek” denildi.
Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen uygulamanın, özellikle üniversite ve lise öğrencilerinin ders çalışma ortamlarına erişimini kolaylaştırması bekleniyor. Modern donanımları, sessiz çalışma alanları ve teknolojik altyapıları ile dikkat çeken kütüphanelerin, yeni düzenleme ile birlikte daha fazla kullanıcıya hizmet vermesi hedefleniyor.
Yetkililer, kütüphanelerin sadece ders çalışma alanı değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimi destekleyen önemli merkezler olduğunu belirterek, gençlerin bu imkanlardan en verimli şekilde yararlanması için çalışmaların süreceğini ifade etti.






















