Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın geçtiğimiz haftalarda başlattığı yere çöp atanlara yönelik para cezası uygulaması, Kırıkkale’de de hayata geçiyor. Bolu’da uygulamaya konan bu cezalar, çevre temizliği ve bilincini artırma amacıyla önemli bir adım olarak görülmüştü.
Kırıkkale Belediyesi de çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yere çöp ve sigara izmariti atan kişilere para cezası uygulamaya başladı. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, bu uygulamanın ana amacının ceza kesmek değil, halkın çevreye olan duyarlılığını artırmak olduğunu belirtti. Şehrin farklı noktalarında yer alan güvenlik kameraları sayesinde tespit edilen kişiler, zabıta ekipleri tarafından uyarılmakta ve 4.000 TL ile 14.000 TL arasında değişen para cezaları ile karşılaşmaktadır.
Bu uygulama sayesinde şehirdeki temizlik ve düzenin korunması hedefleniyor. Başkan Önal, vatandaşların bu konuda duyarlı davranmalarının önemini vurgulayarak, “Çevremizi temiz tutmak, hepimizin sorumluluğudur. Bu ceza uygulaması, farkındalık yaratmak ve temiz bir Kırıkkale için atılmış bir adımdır,” dedi.





