DÜZCE – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’deki son Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında, Düzce‘de başarıyla görev yapan Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, Malatya Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Kararnamenin ardından kentteki mesaisini tamamlayan ve Cuma günü Çilimli ile Düzce’ye veda edecek olan Kaymakam Furkan Alpay, veda ziyaretleri kapsamında Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız’ı makamında ziyaret etti.
Görev süresi boyunca ilçede hayata geçirdiği projeler, kurumlar arası güçlü koordinasyon ve özellikle sosyal yardımlaşma alanında Türkiye’ye örnek olan dijitalleşme hamleleriyle iz bırakan Furkan Alpay, Çilimli halkının gönlünde taht kurdu. Veda ziyaretinde, ilçede yürütülen ortak çalışmalar ve yerel kalkınma vizyonu üzerine son kez istişarelerde bulunuldu.
Başkan Yılmaz Yıldız’dan Teşekkür ve Başarı Mesajı
Ziyaretin ardından makamında ağırladığı Kaymakam Furkan Alpay’a teşekkür plaketi sunan Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız, ortak çalışma dönemine dair son derece samimi ve övgü dolu açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz Yıldız, mülki idareyle kurulan uyumun ilçeye kazandırdığı değerlere dikkat çekti.
Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, Malatya Vali Yardımcılığı görevine atanan İlçe Kaymakamımız Sayın Furkan Alpay, belediyemize veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi boyunca Çilimli’mizde kurumlar arası uyum ve istişareyle yürüttüğümüz çalışmalar ile ilçemize kattığı değerler için Sayın Kaymakamımıza şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Yeni görevinin şahsına ve Malatya ilimize hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyorum.”
Çilimli’de İz Bırakan Projelerle Vedalaşma
Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, görev yaptığı dönem boyunca ilçenin ekonomik, kültürel ve sosyal yapısına dinamizm kazandırdı. Özellikle geçtiğimiz aylarda Düzce Valisi Mehmet Makas ve AK Parti milletvekillerinin de katılımıyla lansmanı gerçekleştirilen Osmanlı’nın “Zimem Defteri” geleneğinin dijitalleştirilmesi projesi gibi yenilikçi vizyonlar, Çilimli’nin ulusal basında örnek gösterilmesini sağlamıştı.
Kurumlar arası istişare kültürünü en üst seviyede tutan Furkan Alpay’ın, deprem bölgesi deneyimlerinin ardından Malatya gibi stratejik öneme sahip bir büyükşehirde Vali Yardımcısı olarak görev yapacak olması, Düzce mülki idare camiasında da takdirle karşılandı. Kaymakam Furkan Alpay’ın ayrılmasının ardından boşalan Çilimli Kaymakamlığı koltuğuna ise Siirt’in Şirvan ilçesinden atanan Kaymakam Ahmet Ali Altıntaş’ın önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.






