featured
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULANIYOR MU ?

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULANIYOR MU ?

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm resmi kurum ve kuruluşlarda, ayrıca bu kurumlara ait şirketlerde tasarruf tedbirleri kararı açıklanmıştı. Ancak, son dönemde bu tedbirlere uyulmadığına dair iddialar gündeme gelmeye başladı. Özellikle kamu kurumları, bakanlıklara bağlı kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) düzenlediği Ramazan programları, tasarruf tedbirlerinin uygulanmadığı yönündeki eleştirilerin odağında yer alıyor.

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarruf Tedbirleri Tartışma Konusu Oldu: Ramazan Programlarındaki Lüks Harcamalar Dikkat Çekiyor!

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tüm resmi kurum ve kuruluşlarda, ayrıca bu kurumlara ait şirketlerde tasarruf tedbirleri kararı açıklanmıştı. Ancak, son dönemde bu tedbirlere uyulmadığına dair iddialar gündeme gelmeye başladı. Özellikle kamu kurumları, bakanlıklara bağlı kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) düzenlediği Ramazan programları, tasarruf tedbirlerinin uygulanmadığı yönündeki eleştirilerin odağında yer alıyor.

Ramazan ayı boyunca düzenlenen programlarda, lüks ve şatafatın ön planda olduğu, semazen gösterileri gibi etkinliklere yüksek bütçeler ayrıldığı iddia ediliyor. Halk arasında “hava atma” olarak nitelendirilen bu durum, “Benim programım daha iyi oldu” yarışına dönüştüğü şeklinde yorumlanıyor. Semazenlere ödenen ücretlerin oldukça yüksek olduğu ve bu etkinliklerin maliyetlerinin tasarruf tedbirleriyle çeliştiği ifade ediliyor.

Tasarruf tedbirlerinin yalnızca kağıt üzerinde kaldığı ve uygulamada yeterince dikkate alınmadığı yönündeki bu eleştiriler, kamuoyunda tartışmalara yol açmış durumda. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gerektiği vurgulanırken, bu tür harcamaların tasarruf anlayışıyla bağdaşmadığı görüşü dile getiriliyor.

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULANIYOR MU ?
KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULANIYOR MU ?

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULANIYOR MU ?
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 4 Ağustos 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir

error: Uyarı !! Sitemizde veri kopyalama engeli bulunmaktadır !...