2026 Düzce İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EV SAHİBİ KİRAYA 1000 TL ZAM YAPTIĞINI SMS İLE BİLDİRDİ

EV SAHİBİ KİRAYA 1000 TL ZAM YAPTIĞINI SMS İLE BİLDİRDİ

service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konut kiralarında 1 Temmuz 2023’e kadar uygulanacak olan yüzde 25 kira artış sınırına takılmak istemeyen bazı ev sahiplerinin sözleşme oyununu yaptığı iddia ediliyor.

Fahiş kira artışına karşı hükümet yüzde 25 oranında sınırlama getirmişti. Buna göre 1 Temmuz 2023 yılına kadar kira artış oranı yüzde 25 olarak sabitlendi. Evini kiraya verecek olan bazı fırsatçıların yeni kontratları 2 temmuz tarihine ertelediği iddia ediliyor.

Konutlarda kira artışını 1 Temmuz 2023’e kadar yüzde 25’le sınırlayan düzenlemenin kiracıları rahatlatacağını belirtilmişti, bazı ev sahiplerinin yeni kiralamalardan önce fiyatları yükselttiği idia ediliyor.

Düzce’de kiracı olan K.K adlı vatandaşa 2000 TL kira verdiklerini ve ev sahiplerinin kendilerine SMS atarak kiralarına 1000 TL zam yaptığını iddia ediyor, “Pandemiden dolayı 2 sene boyunca evden çıkamadık, inşaat şirketleri durdu. Konut üretimi aksadı. Yeterli miktarda konut üretilmedi. Ardından okulların açılmasıyla üniversite öğrencilerinin ev telaşı konut piyasasında hareketlilik başladı.Bir başka vatandaşa  yüksek fiyat ile kiraya vermek için yerli kiracılarına yüzde 80’ne varan zam yaptığını kiracısına SMS attığı ve bu duruma yetkililerin ev sahiplerinin yapmış olduğu faiş kira bedelleri için gereğinin yapılması konusunda yardım bekliyor.

EV SAHİBİ KİRAYA 1000 TL ZAM YAPTIĞINI SMS İLE BİLDİRDİ
EV SAHİBİ KİRAYA 1000 TL ZAM YAPTIĞINI SMS İLE BİLDİRDİ

EV SAHİBİ KİRAYA 1000 TL ZAM YAPTIĞINI SMS İLE BİLDİRDİ
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Öğle Güncellemesi 19 Şubat 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir