Bizim Düzce Gazetesi Tüm Reklam Alanlarında %30 İndirim Sizleri BekliyorDetay
featured
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Çocuklara Destek Sağlıyoruz

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Çocuklara Destek Sağlıyoruz

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Göktaş: Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Çocuklara Destek Sağlıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitim hayatları boyunca hep yanlarında olacaklarını belirterek, “Eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerimizle çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Değerlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim alanında ihtiyaçlarının karşılanması için kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocuklara yönelik yapılan eğitim yardımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, çocuklara eğitim hayatları boyunca destek vereceklerini belirtti.

Bakan Göktaş, çocuklara başta Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti olmak üzere Türkiye Aile Destek Programı Çocuk Desteği, Şartlı Eğitim Yardımı, Eğitim Materyali Yardımı ve diğer yardımlar olmak üzere birçok başlıkta destek sunduklarını bildirdi.
Çocuklara yönelik yapılan sosyal yardımları, çocuğun üstün yararını ön planda tutacak şekilde aile odaklı bir anlayışla yürüttüklerini bildiren Bakan Göktaş, “Eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerimizle çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Değerlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim alanında ihtiyaçlarının karşılanması için kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Böylece çocuklarımızın eğitim hayatları boyunca hep yanında olacağız.” dedi.

Hanelere Çocuk Desteği Sağlanıyor

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen Çocuk Desteği ile hanelerin çocukları için kullanacakları harcama yükünü azaltmayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Göktaş, “Türkiye Aile Destek Programından yararlanan hanelerimize aylık ödeme yapıyoruz.” diye konuştu.
Ayrıca çocukların başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçların karşılanması amacıyla hanelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) verdiklerini de bildirdi.

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Çocuklara Destek Sağlıyoruz
Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Çocuklara Destek Sağlıyoruz

Eğitim Yılı Öncesinde SYDV’lere Kaynak Aktarılıyor

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocukların eğitim masraflarının karşılanması amacıyla yılın belirli dönemlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) periyodik pay aktardıklarının altını çizen Bakan Göktaş, şunları söyledi:
“Çocuklarımızın eğitim hayatlarına kesintisiz bir şekilde devam etmesi, geleceğimiz açısından önem arz ediyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak temel gayelerimizden birisi. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocuklarımızın eğitim giderlerinin azaltılmasına destek olmak için eğitim yılı öncesinde SYD Vakıflarına periyodik pay aktarıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masrafları arasında yer alan önlük, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçlarının karşılanması için destek veriyoruz.”

Şartlı Eğitim Yardımı İle Eğitime Eşit Katılım

Ekonomik zorlukları nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere, çocuklarının okula devam etmesi kaydıyla Şartlı Eğitim Yardımı yaptıklarını belirten Bakan Göktaş, “Eğitime erişimin artırımına yönelik yürütülen en büyük yardım programlardan birisi Şartlı Eğitim Yardımımız. Ailelere eğitim çağındaki çocuklarını okula göndermeleri koşuluyla düzenli ödeme gerçekleştiriyoruz. Böylece tüm çocukların eğitime erişimini sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Çocuklara yönelik yapılan eğitim yardımlarının içerisinde taşıma ve yemek yardımı gibi desteklerinin de bulunduğuna dikkat çeken Bakan Göktaş, şunları söyledi:
“Taşımalı eğitim kapsamında okullarının bulunduğu merkezlere taşınan sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki çocuklara öğle yemeği verilmesi için destek veriyoruz. Bunun yanı sıra taşımalı eğitim dışında kalan ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrencilerin taşıma, yemek, iaşe ve barınma ihtiyaçlarını SYDV’lerimiz aracılığıyla karşılıyoruz.”

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Çocuklara Destek Sağlıyoruz
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 4 Ağustos 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir

error: Uyarı !! Sitemizde veri kopyalama engeli bulunmaktadır !...