DÜZCE – Düzce’de motorlu araç trafiğine kapalı olan yaya bölgelerindeki kural ihlallerine karşı kapsamlı bir denetim başlatıldı. Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle İstanbul Caddesi’nde yaptıkları ortak çalışmayla, motosiklet sürücülerine geçit vermiyor. Bu uygulama, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine devreye alındı.
ORTAK EKİPLER SAHADA: AMAÇ YAYA GÜVENLİĞİ
Yayaların huzur ve güven içinde hareket etmesi gereken alanlarda motosikletlerin oluşturduğu tehlikeye karşı başlatılan bu operasyon, Düzce’deki kurumlar arası iş birliğinin en güzel örneklerinden biri oldu. Yaya trafiğine kapalı bölgelerde kural dışı sürüş yapan veya uygunsuz park eden motosikletleri tek tek tespit eden ekipler, her bir araç için ilgili kanun maddelerince cezai işlem uyguladı.
Denetimler sırasında motosiklet sürücülerinin evrakları da titizlikle incelendi. Ekipler, güzergâh izin belgesi, çalışma ruhsatı ve araç muayenesi gibi zorunlu evrakların yanı sıra, sürücülerin SRC belgesi ve psikoteknik raporlarını da kontrol etti. Ayrıca motosikletlerdeki emniyet kemeri ve diğer güvenlik donanımları da denetimden geçti. Eksikleri olan sürücülere anında idari para cezası kesildi.
“DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”
Yetkililer, bu tür uygulamaların sadece bir defalık olmayacağını ve yaya güvenliğinin sağlanana kadar aralıksız devam edeceğini bildirdi. Esnaf ve vatandaşlar da bu denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, yetkililer kurallara uyulması konusunda uyarılarda bulunarak, Düzce’nin daha güvenli bir şehir olması için tüm vatandaşların iş birliğinin önemini vurguladı.






