Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, 1,5 yaşındaki bir bebeğe yönelik gerçekleştirilen “Kasten Yaralama” olayına ilişkin mahkemeden yayın yasağı kararı çıktı.
ÖZEL HABER: YAVUZ ÇAKAR
DÜZCE – Düzce’de infial yaratan ve kamuoyunda büyük hassasiyet oluşturan kasten yaralama olayıyla ilgili adli makamlar harekete geçti. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın selameti ve mağdurun haklarının korunması amacıyla olaya ilişkin basın yasağı getirildi.
1,5 YAŞINDAKİ BEBEĞE YÖNELİK ŞİDDET
Edinilen bilgilere göre olay, 08/01/2026 tarihinde gerçekleşti. Şüpheli Ferat Nalbant’ın, henüz 1,5 yaşında olan mağdur Alparslan Aybars Gül’e yönelik “Kasten Yaralama” eylemini gerçekleştirdiği iddia edildi. Küçük yaştaki bir çocuğun mağdur olması nedeniyle adli süreç ivedilikle başlatıldı.
MAHKEMEDEN YAYIN YASAĞI KARARI
Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmaya esas olmak üzere, Düzce 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından dosya hakkında kritik bir karar alındı. Hakimlik, 09/01/2026 tarihli ve 2026/154 D.iş sayılı kararı ile söz konusu kasten yaralama olayıyla ilgili her türlü mecrada basın yasağı konulmasına hükmetti.
SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRÜYOR
Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgilere göre; soruşturmanın gizliliğinin korunması, delillerin karartılmasının önüne geçilmesi ve özellikle mağdur bebeğin yüksek menfaatinin gözetilmesi amacıyla bu kararın alındığı öğrenildi.
Emniyet ve adliye birimlerine ulaştırılan resmi yazı ile birlikte; olayla ilgili görsel, işitsel ve yazılı basında yer alacak her türlü haber ve yorumun yasaklandığı, gereğinin yapılması hususu ilgili kurumlara tebliğ edildi. Şüpheli hakkındaki adli sürecin ise çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.





