DÜZCE – Düzce, tarihinde ilk kez Uluslararası Düzce Konuralp Film Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın güç birliğiyle hayata geçirilen festivalin açılışı, Türk sinemasının ünlü ismi Hülya Koçyiğit’in katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Festivalin açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, festivallerin sinema dünyası için önemini vurgulayarak, “Festival, sinemanın ve sinemacının bayramıdır. Sinemacılar festivallerde dertleşir; çünkü sinemacılar dertli insanlardır. Derdi olan sinema çeker; derdi olmayanın sineması olmaz. Bizim derdimiz, dijital uygarlığın içinde sinemanın altını çizmektir” ifadelerini kullandı.
Güven, dijitalleşmenin sinema sektörüne etkilerine de değinerek, “Önümüzde iki seçenek var. Ya üreteceğiz ya da onların ürettiklerini dijital dünyada abone olup izleyeceğiz. Tabii ki üreten ülkeler arasında olacağız” şeklinde konuştu ve Türkiye’nin sinema alanındaki potansiyeline dikkat çekti. Bakanlık olarak bu tür festivallere destek vermekten onur duyduğunu belirten Güven, festivalin hayırlı olmasını diledi.
Düzce Valisi Selçuk Aslan ise Düzce’nin stratejik önemine ve marka şehir olma vizyonuna vurgu yaparak, “Yapılanları sanatla taçlandırmak vizyonu yansıtır. Şehrimizin sanat ve kültür aracılığıyla daha görünür olacağına ve sanatın birleştirici gücünün Düzce’ye değer katacağına yürekten inanıyoruz” dedi.
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de film festivallerinin yeni yetenekler ve eserler için önemli bir platform sunduğunu belirterek, “Şehrimizin böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapması; ulaştığımız seviyenin, sinemaya olan saygımızın ve sanata olan desteğimizin de bir göstergesidir” diye konuştu. Özlü, Düzce’nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin sanata ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, belediye olarak sanata ve sanatçılara desteklerinin süreceğini kaydetti.
Program kapsamında açılış konuşmalarının ardından söyleşiler yapıldı ve festivalde yarışacak filmlerin fragmanları gösterildi. Dört gün sürecek festival boyunca filmler, Düzce’deki çeşitli sinema salonlarında izleyiciyle buluşacak. Festivalin ödülleri ise 18 Mayıs’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak ve bu törene Türk sinemasının önemli isimlerinden Ediz Hun da katılacak.






