Jeotermal Sondaj Alanında İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi.Düzce Üniversitesi’nin yürütücüsü, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin eş üniversite olduğu ve MTA Genel Müdürlüğü iştirakiyle hayata geçirilen “Dimp Drilling HSO İmprovement Project – Jeotermal Sondaj Alanında İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi Kapanış Toplantısı”, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara, davetli konuklar ile öğretim üyeleri katıldı.MTA’NIN KURULUŞUNDAN BUGÜNE İLK KEZ UYGULANAN PROJE
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin fon sağladığı projede; sondaj alanında iş sağlığı ve güvenliği (İSG) için teknik iyileştirme çalışmalarının yanı sıra sahada çalışanlar ve aileleri için konuyla ilgili eğitimler gibi katma değerli birçok faaliyet gerçekleştirildi. MTA Genel Müdürlüğü’nün kuruluşundan günümüze bu tarz bilimsel çalışmaların ilk kez uygulanması da projenin önemini gösteriyor. Proje ile İSG için teknik iyileştirme, elektronik ve dijital ortamlarla çalışanları takip ve izleme sistemleri kurulmasıyla çalışanların can güvenliğinin korunması gibi birçok noktada ülkemize ciddi faydaların sağlanması bekleniyor.“BAŞKALARININ EN YÜKSEK STANDARDI, SİZİN EN DÜŞÜK STANDARDINIZ OLMALI”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Proje Eş Yürütücüsü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, 1 Şubat 2021 tarihinde başladıkları projeyi bitirme aşamasına getirdiklerini ifade etti. Projenin, Türkiye’nin AB’ye uyum süreci reformları kapsamında gerçekleştiğini dile getiren Prof. Dr. Ekmekçi, maden sektöründeki sondaj sahalarında, iş sağlığı ve güvenliğinin iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Sondaj alanında çalışanlara, ailelerine ve çocuklarına eğitim verilmesinin, projenin en önemli bileşeni olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, konuşmasını kalite standartlarının önemini gösteren “Başkalarının en yüksek standardı, sizin en düşük standardınız olmalıdır.” sözleriyle sonlandırdı.
PROJE ÇIKTILARININ DERS KİTABI OLARAK BASILMASI PLANLANIYOR
Programda konuşan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Şen, MTA çatısı altında daha önce uygulaması yapılmayan bir proje gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Meşakkatli süreçler sonrasında sonuca ve başarıya ulaştıklarını belirten Şen, proje çıktılarının; Meslek Liseleri, Maden Fakülteleri ve Jeoloji Mühendisliği bölümlerinde ders kitabı olarak planlandığını söyledi. Projeye desteği için Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Şen, projeyi sonuçlandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını dillendirdi.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, değer üreten Düzce Üniversitesi’nin yeni bir değere daha imza attığını belirterek sözlerine başladı. Projenin başarıyla tamamlandığını ifade eden Rektör Sözbir, işçi sağlığına önem veren bu çalışmanın Türkiye’de ses getireceğine dikkat çekti. Projenin inşaat sektörüne de örnek olması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Sözbir, Ülkemize ciddi katkı sağlayacak projenin gerçekleştirilmesinde emekleri olan Düzce Üniversitesi akademisyenlerine, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni, MTA Genel Müdürlüğü’nü tebrik etti.Açılış konuşmalarının ardından programın belge takdim törenine geçildi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından projede emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edilmesinin ardından program sona erdi.