2026 Düzce İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gündem
  4. Dağıstanlı ”Millet İradesine Yönelik Gaspı Asla Kabul Edilemez!”

Dağıstanlı ”Millet İradesine Yönelik Gaspı Asla Kabul Edilemez!”

CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanmasının ardından yaşanan gelişmeler üzerine sert bir açıklama yaptı.

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanmasının ardından yaşanan gelişmeler üzerine sert bir açıklama yaptı. Dağıstanlı, halkın seçtiği belediye başkanının yerine AKP’li bir ismin getirilmesinin halk iradesine doğrudan müdahale olduğunu belirterek, “Bu bir gasp girişimidir, asla kabul edilemez” dedi.

Dağıstanlı, belediye meclisinde AKP’nin çoğunluğu sağlamasıyla Cumhur İttifakı’na bağlı 21 meclis üyesinin oylarıyla AKP’li Eray Karadeniz’in belediye başkanvekili olarak seçildiğini hatırlatarak, bu hamlenin yargı süreci tamamlanmamış bir başkanın yerine geçirilmesini meşrulaştırmadığını vurguladı. “Hakan Bahçetepe hâlâ CHP’li belediye başkanı ve halkın seçilmiş temsilcisidir” diyen Dağıstanlı, yaşanan süreci halkın iradesine açık bir saygısızlık olarak değerlendirdi.

Açıklamasında geçmişten bir örneğe de yer veren Dağıstanlı, 1998 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi gerekçelerle görevden alınmasının ardından yerine Ali Müfit Gürtuna’nın getirildiğini hatırlatarak, “O dönemde muhalefet halkın iradesine gölge düşmemesi adına sağduyulu bir tutum sergilemişti. Bugün Gaziosmanpaşa’da yaşananlar o anlayışla büyük çelişki içindedir” ifadelerini kullandı.

Bu Resmen Halk İradesine Darbedir!

Dağıstanlı, AKP’li başkanvekili Eray Karadeniz’in seçim kazanmış gibi davranmasının ve Cumhurbaşkanı tarafından tebrik edilmesinin, halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanına açık bir saygısızlık olduğunu belirtti. “Henüz yargı süreci tamamlanmamış bir başkanın yerine geçen kişinin meşruiyet arayışı beyhudedir. Bu resmen halk iradesine darbedir” dedi.

Dağıstanlı ''Millet İradesine Yönelik Gaspı Asla Kabul Edilemez!"
Dağıstanlı ''Millet İradesine Yönelik Gaspı Asla Kabul Edilemez!"

Böhürler Kamuoyuyla Resmen Alay Ediyor!

CHP Düzce İl Başkanı Dağıstanlı, AKP’nin kurucularından ve Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler’in kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarına da sert tepki gösterdi. Böhürler’in Hakan Bahçetepe’nin partiden ayrılarak AKP’ye geçtiğini zannettiğini belirten Dağıstanlı, “Sayın Böhürler, ‘Hakan Bey’in AK Parti’ye geçerek çok daha iyi hizmet edeceğine inanıyor, kendisine AK Parti’ye hoş geldiniz diyorum’ diyerek adeta kamuoyuyla resmen alay etmekte, siyasi sorumsuzluk örneği sergilemektedir. Bu açıklama, gündemden ne kadar kopuk olduklarını gösteriyor” dedi.

Halkın İradesi Türkiye’nin Dört Bir Yanında Yok Sayılıyor!

Dağıstanlı açıklamasında, sadece Gaziosmanpaşa’da değil, Türkiye’nin birçok yerinde benzer şekilde halkın iradesinin yok sayıldığını da vurguladı. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere CHP’li belediye başkanlarına yönelik yürütülen soruşturmaların iktidarın yerel yönetimlerde halkın kararını tanımadığını açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

Gerçeklerin Savunucusu Olmaya Devam Edeceğiz!

CHP olarak, Gaziosmanpaşa halkının iradesinin gasp edilmesine asla sessiz kalmayacaklarını belirten Dağıstanlı, “Ayşe Böhürler ve AKP’nin bu tür algı operasyonları Türkiye demokrasisine zarar veriyor. Ancak bizler, halkın iradesini, hukuku ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.


Dağıstanlı ”Millet İradesine Yönelik Gaspı Asla Kabul Edilemez!”
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Öğle Güncellemesi 19 Şubat 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir