ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgedeki kritik gelişmeler ve artan jeopolitik gerilimler üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde olağanüstü bir Güvenlik Zirvesi’ne başkanlık ediyor. Zirvenin ana gündem maddesinin, Orta Doğu’da yaşanan son çatışmalar, İsrail-İran gerilimi ve Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik potansiyel tehditler olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, zirveye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zirvenin, özellikle İsrail ile İran arasındaki gerilimin yükseldiği ve Hürmüz Boğazı’nın kapatılması gibi kritik tehditlerin gündeme geldiği bir dönemde toplanması dikkat çekiyor. Toplantıda, Türkiye’nin bu gelişmeler karşısında izleyeceği yol haritası, olası senaryolar ve alınacak tedbirlerin kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği belirtiliyor.
Toplantıda ayrıca, Türkiye’nin sınır güvenliği, terörle mücadeledeki son durum ve bölgesel istikrarsızlığın ülke içine yansımaları gibi konuların da detaylıca ele alındığı ifade edildi. Zirveden çıkacak kararların, ulusal güvenlik stratejileri açısından önem arz etmesi bekleniyor.
Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.