CHP Düzce Örgütünde Kopuş Sürüyor: Emre Bektaş Özgür Özel'in Yanında
CHP Düzce Örgütünde Kopuş Sürüyor: Emre Bektaş Özgür Özel'in Yanında
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Düzce Örgütünde Kopuş Sürüyor: Emre Bektaş Özgür Özel’in Yanında

CHP Düzce Örgütünde Kopuş Sürüyor: Emre Bektaş Özgür Özel’in Yanında

DÜZCE (Yavuz Çakar) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce teşkilatında sular durulmuyor. İl ve ilçe başkanlarının ardından parti kademelerinde uzun yıllar emek vermiş kritik isimlerden de kopuşlar sürüyor. CHP Düzce il ve merkez ilçe örgütlerinde yaklaşık 20 yıldır çeşitli kademelerde görev alan Emre Bektaş, yayımladığı kapsamlı bir basın açıklamasıyla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜZCE (Yavuz Çakar) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce ögütünde sular durulmuyor. İl ve ilçe başkanlarının ardından parti kademelerinde uzun yıllar emek vermiş kritik isimlerden de kopuşlar sürüyor. CHP Düzce il ve merkez ilçe örgütlerinde yaklaşık 20 yıldır çeşitli kademelerde görev alan Emre Bektaş, yayımladığı kapsamlı bir basın açıklamasıyla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Çocuk yaşlarda kapısından girdiği CHP‘ye 2006 yılında resmi olarak üye olduğunu belirten Emre Bektaş; gençlik kollarından ana kademe yönetimlerine kadar birçok kritik sorumluluk üstlendiğini, belediye meclis üyesi adayı olduğunu ve tüm seçim dönemlerinde sahada aktif emek verdiğini hatırlattı. Gelinen noktada parti yönetim anlayışının örgüt iradesinden uzaklaştığını vurgulayan Emre Bektaş, siyasi yolculuğuna Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti çatısı altında devam edeceğini ilan etti.

20 Yıllık Siyasi Emeğin Ardından Zirveye Tırmanan Eleştiriler

Açıklamasında parti içi demokrasi ve hukuk vurgusu yapan Emre Bektaş, CHP‘nin son dönemde kuruluş felsefesinden ve taban iradesinden hızla uzaklaştırıldığını savundu. Parti bünyesinde yaşanan “mutlak butlan” tartışmalarına ve yönetimsel süreçlere sert eleştiriler yönelten Emre Bektaş, yaşanan gelişmelerin kendisinde derin bir hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

CHP‘nin tarihi misyonuna dikkat çeken Emre Bektaş, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi mahkeme salonlarında veya antidemokratik masa başı kararlarıyla değil, savaş meydanlarında kurulmuş köklü bir çınardır. Bu partinin temel gücü mahkeme ilamları değil, sandıktan ve tabandan gelen örgüt iradesidir. Ancak geldiğimiz noktada örgüt hukukunun ve taban emeğinin hiçe sayıldığını üzülerek müşahede ediyoruz. Tabanın sesine kulak tıkamak, 20 yıldır bu örgüt için gece gündüz ter döken emektarlara yapılan en büyük haksızlıktır.”

CHP Düzce Örgütünde Kopuş Sürüyor: Emre Bektaş Özgür Özel'in Yanında
CHP Düzce Örgütünde Kopuş Sürüyor: Emre Bektaş Özgür Özel'in Yanında

Siyasi Mücadelede Yeni Adres: Yeni Parti Çatısı

Parti içinde yaşanan idari tıkanıklıkların ardından geleceğe dönük yol haritasını da paylaşan Emre Bektaş, siyasi mücadelesini durdurmayacağını beyan etti. Genel Başkan Özgür Özel‘in öncülük ettiği yeni siyasi hareket bünyesinde yer alacağını açıklayan Emre Bektaş, halkın iradesini ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğini vurguladı.

Emre Bektaş, Yeni Parti‘ye katılım kararıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Siyasi mücadelemiz koltuklar, unvanlar ya da kişisel ikballer için değildir. Bizim mücadelemiz adalet, demokrasi ve halk egemenliği mücadelesidir. Bu doğrultuda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel liderliğinde başlatılan hareket kapsamında, Yeni Parti çatısı altında ülkemiz ve Düzce‘miz için çalışmaya devam edeceğiz. Eşitlik ve adalet yürüyüşümüz yeni bir boyutta sürecektir.”

“Hayatımdaki En Zor Siyasi Kararı Aldım”

20 yılı aşkın süredir bünyesinde bulunduğu CHP‘den ayrılmanın psikolojik ve siyasi ağırlığına değinen Emre Bektaş, istifa kararının hayatındaki en zor virajlardan biri olduğunu samimiyetle dile getirdi. Birlikte omuz omuza mücadele ettiği tüm yol arkadaşlarına, il ve ilçe örgüt üyelerine ve destekçilerine teşekkür eden Emre Bektaş, vedasını anlamlı bir mesajla tamamladı.

CHP‘nin kendisi için sadece bir tabela değil, gençliği ve gençlik yılları anlamına geldiğini belirten Emre Bektaş, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Çocukluğumu, gençliğimi ve ömrümün en güzel yıllarını verdiğim partimden ayrılmak hayatımın en zor siyasi kararı oldu. Ancak ilkelerimiz ve inançlarımız kişisel aidiyetlerimizin her zaman önündedir. Bu süreçte benimle birlikte ter döken tüm yol arkadaşlarıma minnettarım. Unutulmamalıdır ki; kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.”

CHP Düzce Örgütünde Kopuş Sürüyor: Emre Bektaş Özgür Özel’in Yanında
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 30 Temmuz 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir

error: Uyarı !! Sitemizde veri kopyalama engeli bulunmaktadır !...