Düzce’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Çilimli ilçesinde son günlerde etkisini artıran sağanak yağış, bölgedeki fındık hasat çalışmalarını olumsuz etkiledi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bahçelerdeki fındık toplama mesaisine geçici olarak ara vermek zorunda kalan mevsimlik tarım işçileri, konaklama ve dinlenme alanlarına çekildi. Yağmur molasını fırsata çeviren yerel yönetim ise sahaya inerek emekçilerin yanında yer aldı.
Çilimli Belediyesi’nden Sahada Birlik ve Dayanışma Mesajı
Hasadın durması üzerine Çilimli Belediyesi harekete geçerek mevsimlik tarım işçilerinin durumuyla yakından ilgilendi. Çilimli Belediye Başkan Yardımcısı Sudi Akar, işçilerin konakladığı alanları ziyaret ederek halk arasında “dayıbaşı” olarak bilinen işçi temsilcileri ve tarım emekçileriyle bir araya geldi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Çilimli Belediye Başkan Yardımcısı Sudi Akar, işçilerin ilçe sınırları içerisindeki yaşam koşulları, ihtiyaçları ve herhangi bir mağduriyetlerinin olup olmadığı konusunda detaylı bilgi aldı.

KIZILAY ŞEHİDİ MEHMET ARİF KIDIMAN DUALARLA ANILDI
Yağışlı Havaya Rağmen Coşkulu Karşılama
Düzce İl Ticaret Müdürlüğü’nde Yeni Dönem: Mevlüt Demir Göreve Getirildi!
Çay Eşliğinde Sıcak Sohbet ve İhtiyaç Analizi
Ziyaret kapsamında ikram edilen çaylar eşliğinde işçilerle uzun süre sohbet eden Çilimli Belediye Başkan Yardımcısı Sudi Akar, belediye olarak mevsimlik işçilerin her zaman yanında olduklarını belirtti. İlçe ekonomisine ve fındık üretimine büyük katkı sağlayan tarım emekçilerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda konaklamalarının öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Çilimli Belediye Başkan Yardımcısı Sudi Akar, iletilen talepleri ve önerileri tek tek not aldırdı.
Hatıra Fotoğrafı ile Anlamlı Ziyaret Sona Erdi
Gerekli incelemelerin ve karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından Çilimli Belediye Başkan Yardımcısı Sudi Akar, mevsimlik tarım işçilerine ve dayıbaşlarına çalışmalarında kolaylıklar diledi. İşçilerin gösterdiği misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çilimli Belediye Başkan Yardımcısı Sudi Akar, günün anısına emekçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Yağmur engeline rağmen gerçekleşen bu anlamlı ziyaret, çekilen fotoğrafların ardından iyi dileklerle son buldu.