Düzce Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu’nun (DÜMİTO) düzenlediği “A’dan Z’ye Mimarlık” başlıklı etkinlikte Yüksek Mimar Emrah Ömer Çam bilgi ve deneyimlerini paylaştı.Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan DÜMİTO Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nuray Benli Yıldız, yapılan bu etkinliklerin amacının, geleceğin mimarlarını en iyi şekilde mesleki yeterliliğe kavuşturmak olduğunu ifade etti. Öğrencilik yıllarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, kendilerinin davetini kırmayarak deneyimlerini paylaşmak üzere öğrencilerle buluşan Yüksek Mimar Emrah Ömer Çam’a ve katılımcılara teşekkür etti.Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Öğr. Gör. Büşra Nur Demirel ise; öğrencilerin düzenlemiş olduğu etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitelerin sadece ders yapılan yerler olmadığını, düzenlenen bu tür etkinliklerle de öğrencilerin iş hayatına dair önemli kazanımlar sağladığını vurguladı. Etkinliğin yararlı geçmesi temennisinde bulunan Demirel, etkinlikte emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.Programın son açılış konuşmasını yapan DÜMİTO Başkanı Berivan Özsubaşı, uzun zamandan beri düzenlemeyi planladıkları etkinliği gerçekleştirmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, bundan sonra da bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti. Yüksek Mimar Emrah Ömer Çam’a davetlerini kırmadığı için topluluk olarak teşekkür ettiklerini söyleyen Özsubaşı, etkinliğin verimli geçmesi temennisi ile konuşmasını sonlandırdı.“Mimar Bir Yere Bağlı Kalmamalı”
Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Yüksek Mimar Emrah Ömer Çam, firmaların bir yere ya da bir şehre bağlı kalmadan uygun bir dizüstü bilgisayarla her yerde ve dünyanın her yerine hizmet sunabileceğini vurgulayarak, öğrencilerin de kendilerini dünya standartlarına göre yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Mimarlıkta mesleki yeterliliğin yanı sıra sunumun da çok önemli olduğunu söyleyen Çam, etkili bir sunum için son teknolojinin bütün olanaklarından yararlanılması gerektiğini vurguladı.
“Yapılan Projelerin Bir Hikayesi Olmalı”
Bir mimarın yönetmeliği de çok iyi bilmesi gerektiği bilgisini paylaşan Emrah Ömer Çam, yapılan çizimlerin ve projelerin yönetmeliklere aykırı olmaması gerektiğini vurguladı. Sektörde bilinirliliğin artması için marka olunması gerektiğinin altını çizen misafir konuşmacı, proje çizmenin yeterli olmayacağını, çizilen projenin insanları ilgilendiren bir de hikayesi olması gerektiğini söyledi. Proje oluşturulurken toplumun değerlerine de dikkat edilmesi tavsiyesinde bulunan Yüksek Mimar Emrah Ömer Çam, toplum üzerinde yanlış algı oluşturacak projelerin başarılı olmayacağını dile getirdi.Etkinlik, yaptığı başarılı çalışmaları ve sunumu için Yüksek Mimar Emrah Ömer Çam’a, DÜMİTO Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nuray Benli Yıldız ve Topluk Başkanı Berivan Özsubaşı’nın teşekkür plaketi takdimiyle son buldu.