CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Talih Özcan, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Özcan, ziyarette İmamoğlu’na destek mesajlarını ileterek, hukuksuz tutukluluğun sona ermesi için adalet çağrısında bulundu.
Özcan’dan Adalet Vurgusu:
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Özcan, Ekrem İmamoğlu’nun sadece bir siyasi figür olmadığını, halkın iradesinin ve demokrasiye olan inancının sembolü olduğunu vurguladı. Özcan, “Ülkemiz derin bir adalet krizinden geçiyor. Dün İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki deprem, Ekrem İmamoğlu’nun bir an önce görevinin başında olması gerektiğini bir kez daha acı bir şekilde gösterdi. 16 milyon İstanbullu, afet anlarında liderine güvenmek, onunla dayanışmak ister. Bu hukuksuz tutukluluk halinin bir an önce sona ermesi, hem İstanbul’un kaderi hem de demokrasiye inanan herkes için bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu’ndan Düzce’ye Mesaj:
Ziyarette duygusal anlar yaşanırken, Ekrem İmamoğlu da Talih Özcan aracılığıyla Düzce halkına özel bir mesaj gönderdi. Türkiye’nin dört bir yanındaki adalet isteyenlere selam gönderen İmamoğlu, “Düzce’de yükselen dayanışma sesini duyuyorum. Biliyorum ki hep birlikte bu karanlığı aydınlığa çevireceğiz. Bu süreç, halkın iradesine zincir vurulamayacağının kanıtı olacak” dedi.
İmamoğlu, ülkenin geleceği için verdikleri mücadelenin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, Düzcelilere şu mesajı iletti: “Düzce’ye, değerli hemşerilerime selam ve sevgilerimi sunarım. Her şey çok güzel olacak! Sizlerin inancı, benim en büyük gücümdür.”
Talih Özcan’ın ziyareti, Ekrem İmamoğlu’na yönelik destek mesajlarının bir parçası olarak değerlendirilirken, hukuksuz tutukluluğun sona ermesi ve adalet çağrıları da gündemdeki yerini koruyor.





