Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 2026–2030 dönemi seçimleri öncesinde, 13. Meslek Komitesi’nde Mavi Liste’nin 14 kişilik aday kadrosu belli oldu. İnşaat, yapı, mermer, makine ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren sektör temsilcileri, “Sektörümüz İçin Birlik, Geleceğimiz İçin Güç” sloganıyla seçim yarışına katılıyor. Mavi Liste; sahadan gelen taleplerin karar süreçlerine taşınması, ortak sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi ve sektörün geleceğine yönelik çalışmaların güçlendirilmesini hedefliyor.
14 Kişilik Adiv Kadrosu Açıklandı
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 19 Ekim 2026 Pazartesi günü gerçekleştirilecek meslek komitesi seçimleri yaklaşırken, 13. Meslek Komitesi’nde Mavi Liste aday kadrosunu kamuoyuyla paylaştı.
Mavi Liste’nin 14 kişilik aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:
BES Yapı: Selman Aydın
Sakarya Dönmez Yapı: Ahmet Dönmez
Bayrak Ticaret: Kubilay Bayrak
Filizfidan Yapı: İsmail Filizfidanoğlu
Aven Yapı: Emrah Küçükoğlu
Tutar İnşaat: Hüseyin Tutar
Turanoğulları Yapı: Olgun Tutkun
Mutluoğlu Makina: Ömer Mutlu
Adınsa Yapı: Özkan Yetim
Karasu Mermer: Özgür Karakaş
Henak Yapı: Emrah Fener
Kazımoğulları Yapı: Erdal Gökbayrak
Adaberberoğlu Yapı: Muhammet Berber
Bağlar Yapı: Yunus Kuleli
Sahadan Gelen Ses Karar Süreçlerine
Mavi Liste’nin seçim tanıtımında öne çıkardığı temel başlıklardan biri “Sahadan Gelen Ses” oldu. Aday ekip, sektörün gerçek ihtiyaçlarının karar süreçlerine taşınması gerektiği anlayışıyla hareket ettiklerini vurguluyor. İşletmelerin günlük faaliyetlerinde karşılaştığı sorunların doğrudan sektör temsilcileri tarafından dile getirilmesinin, meslek komitelerinin etkinliği açısından kritik önem taşıdığı ifade ediliyor.
Birlikten Çözüme Ve Geleceğe Güven
“Birlikten Çözüme” ve “Geleceğe Sağlam Temel” anlayışıyla yola çıkan ekip; maliyet artışları, finansmana erişim, tedarik süreçleri ve nitelikli personel ihtiyacı gibi ortak sorunlara somut çözümler üretmeyi amaçlıyor. Özellikle deprem güvenliği, kentsel dönüşüm ve planlı şehirleşme gibi Sakarya için hayati önem taşıyan konularda kaliteli üretim ve sürdürülebilir işletmecilik anlayışının desteklenmesi hedefleniyor.
19 Ekim’de Üyelere Sandık Çağrısı
19 Ekim 2026 Pazartesi günü gerçekleştirilecek SATSO seçimleri öncesinde, 13. Meslek Komitesi’nde oy kullanma hakkına sahip tüm üyeler sandığa davet edildi. Seçimlere yüksek katılım sağlanmasının, sektörün farklı kesimlerinin iradesinin sandığa yansımasına ve temsil yapısının güçlenmesine büyük katkı sağlayacağı belirtildi.