Düzce Belediyesi Kaldırım İşgallerine Savaş Açtı: Esnafa Ceza Yağdı
Düzce – Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehir merkezinde yayaların güvenli geçişini engelleyen kaldırım işgallerine karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak Kızılay Meydanı’nda gerçekleştirilen denetimlerde, kurallara uymayan esnafa cezai işlem uygulandı.
Zabıta ekipleri, Cedidiye Mahallesi Kızılay Meydanı’nda yaptığı incelemelerde, bazı iş yerlerinin ürünlerini kaldırım üzerine gelişi güzel yerleştirerek yaya trafiğini olumsuz etkilediğini tespit etti. Denetimler sırasında, kaldırım işgali yapan esnaflar öncelikle sözlü olarak uyarılarak ürünlerini kaldırmaları sağlandı. Ancak uyarılara rağmen kurallara riayet etmeyen işletmelere zabıta ekipleri tarafından idari para cezası kesildi.
Yapılan denetimlerde, ayrıca iş yerlerinin ön cephelerine izinsiz bir şekilde asılan ve görüntü kirliliğine neden olan bez ve branda gibi materyaller de zabıta ekipleri tarafından söküldü.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimler sonucunda toplamda 6 esnafa 17 bin 718 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi. Yetkililer, vatandaşların kaldırımları güvenli ve rahat bir şekilde kullanabilmesi amacıyla bu tür denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Zabıta ekipleri, esnaflara kaldırım işgali konusunda daha duyarlı olmaları ve belirlenen kurallara uymaları yönünde çağrıda bulundu.
Belediye yetkilileri, şehir estetiğinin korunması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına kaldırım işgallerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini ifade etti. Denetimlerin periyodik olarak farklı noktalarda da gerçekleştirileceği belirtildi.





