1. Haberler
  2. Gündem
  3. Düzce’de Ormanlık Alanlara Giriş ve Ateş Yakmak Yasaklandı

Düzce’de Ormanlık Alanlara Giriş ve Ateş Yakmak Yasaklandı

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce’de ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Düzce Valiliği’ne ait resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan; “Orman Yangınları İle Mücadele Kapsamında Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Valilik Genel Emri” kapsamına göre; Düzce kent sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanlarda; kamp, piknik, doğa yürüyüşü ve her türlü açık hava etkinliğinin yasaklandığı bildirildi. İşte Düzce orman giriş yasağı karar metni ve yasak ile ilgili tüm detaylar şöyle.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler çerçevesinde; ülke genelinde mevsimsel Sıcaklık değerlerinin artması ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile orman alanları ve çevresinde artan insan hareketliliğine bağlı olarak orman yangını riskinin artabileceği, ilimiz sorumluluk alanlarında çıkabilecek orman yangınlarının önlenebilmesi amacıyla;

1- Düzce ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlara, yetkililer ve orman idaresi tarafından yasal veya zorunlu sebeplerle izin verileceklerin dışındaki belirtilen alanlar dışındaki tüm girişler 16 Temmuz 2024 tarihinden 15 Ekim 2024 tarihine kadar yasaklanmıştır.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Bilgi Sistemi (AVBIS) üzerinden avlak avlanma izin belgesi alan avcılar ile av turizmi kapsamında Bakanlık görevlisi eşliğinde yapılan av organizasyonlarına katılanlar yasaklanmadan muaf tutulacaktır.
2- Düzce ili sınırları dahilinde; yer ateşi yakılmamak kaydıyla ekli listede belirtilen alanlarda 10.00-20.00 saatleri arasında ocak, barbekü, mangal, piknik tüpü ve semaver kullanılarak piknik yapılabilecektir. (Ek-1)
Orman parkları, milli parklar ve tabiat parklarında ilgili idarenin belirlediği şekilde piknik ve diğer rekreatif faaliyetler yapılabilecektir.
3- 2’inci maddede belirtilen yerler ve koşullar dışındaki ormanlık alanlarda piknik ateşi, çoban ateşi, avcı ateşi vb. her türlü ateşin yakılması; mangal, semaver, piknik tüpü, barbekü vb. kullanarak ateşli veya ateşsiz piknik yapılması yasaktır.

Düzce'de Ormanlık Alanlara Giriş ve Ateş Yakmak Yasaklandı
Düzce'de Ormanlık Alanlara Giriş ve Ateş Yakmak Yasaklandı

– 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 31 ve 32’nci maddeleri kapsamında kalan köylerimiz başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan tüm köy ve mahallerimizde anız, bağ, bahçe, fındıklık ve tarla temizliği amacıyla dahi olsa her türlü bahçe atığı, bitki örtüsü vb. yakılması ile çoban ve avcı ateşi yakılması yasaktır.

-Kamping işletmeleri haricinde orman içerisinde ve bitişiğinde kamp yapılması, çadır kurulması ve karavanla konaklama yapılması yasaktır.

– Ormanlık alanlara yakın yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddeler kullanılması yasaktır.
Usulüne göre alınan ve ilan edilen bu kararlara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi gereğince idari yaptırım uygulanacaktır.

Düzce’de Ormanlık Alanlara Giriş ve Ateş Yakmak Yasaklandı
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Öğle Güncellemesi 19 Şubat 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir

error: Uyarı !! Sitemizde veri kopyalama engeli bulunmaktadır !...
Bizi Takip Edin