Akçakoca, Düzce – Düzce genelinde olduğu gibi Akçakoca ilçesinde de kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Akçakoca Ziraat Odası, çiftçileri bu zararlıya karşı bilinçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Bu kapsamda Akçakoca Ziraat Odası ve Fiskobirlik işbirliğiyle Deredibi Köyü’nde “Kahverengi Kokarca Zararlısı ile Mücadele Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya çok sayıda çiftçi katılım gösterdi.
Akçakoca Ziraat Odası Başkanı yaptığı açıklamada, “Akçakoca Ziraat Odası ve Fiskobirlik işbirliği ile düzenlediğimiz, Kahverengi Kokarca Zararlısı ile Mücadele Toplantımızı Deredibi Köyümüzde gerçekleştirdik. Toplantımızda Kahverengi Kokarca Zararlısı Mücadelesi ile fındık hastalıkları ve zararlıları hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Köy muhtarımıza ve katılım sağlayan tüm çiftçilerimize teşekkür ederiz,” ifadelerini kullandı.
Toplantıda uzmanlar tarafından kahverengi kokarca zararlısının tanımı, yayılımı, verdiği zararlar ve etkili mücadele yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, bölgenin önemli geçim kaynağı olan fındıkta görülen diğer hastalık ve zararlılar ile mücadele konusunda da çiftçilere önemli tavsiyelerde bulunuldu. Çiftçilerin soruları da uzmanlar tarafından yanıtlandı.
Akçakoca Ziraat Odası’nın bu tür bilgilendirme toplantılarıyla çiftçilerin bilinçlenmesi ve zararlı böceklerle daha etkin mücadele etmesi hedefleniyor. Kahverengi kokarca zararlısının fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe verdiği zarar göz önüne alındığında, bu tür eğitimlerin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Ziraat Odası yetkilileri, benzer bilgilendirme toplantılarının diğer köylerde de devam edeceğini bildirdi.