1. Haberler
  2. Güncel
  3. BU FIRSATÇILARA DUR DİYECEK KURUM ARANIYOR!

BU FIRSATÇILARA DUR DİYECEK KURUM ARANIYOR!

DÜZCE – Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofraların vazgeçilmezi olan pide fiyatları yeniden gündemde. Düzce’de bazı fırınlarda 60 TL’ye satılan sade pidenin üzerine yalnızca bir yumurta sürülerek 80 TL’ye çıkarıldığı iddiaları vatandaşların tepkisine neden oldu. Artan fiyatlar karşısında hem tüketiciler hem de dar gelirli aileler isyan ederken, denetim mekanizmalarına yönelik eleştiriler de büyüyor.

BU FIRSATÇILARA DUR DİYECEK KURUM ARANIYOR!
BU FIRSATÇILARA DUR DİYECEK KURUM ARANIYOR!
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜZCERamazan ayının gelmesiyle birlikte sofraların vazgeçilmezi olan pide fiyatları yeniden gündemde. Düzce’de bazı fırınlarda 60 TL’ye satılan sade pidenin üzerine yalnızca bir yumurta sürülerek 80 TL’ye çıkarıldığı iddiaları vatandaşların tepkisine neden oldu. Artan fiyatlar karşısında hem tüketiciler hem de dar gelirli aileler isyan ederken, denetim mekanizmalarına yönelik eleştiriler de büyüyor.

Vatandaşlardan gelen şikayetlere göre, bazı işletmelerde “yumurtalı pide” adı altında yapılan fiyat artışlarının maliyetle açıklanamayacak seviyede olduğu öne sürülüyor. Özellikle yaklaşık 10 fındık büyüklüğünde malzemeyle hazırlanan pidelerin yüksek fiyatlardan satılması, “fırsatçılık mı yapılıyor?” sorusunu beraberinde getirdi.

“RAMAZAN FIRSATÇILIĞINA MI DÖNÜŞTÜ?”

Ramazan ayında dayanışma ve paylaşımın ön planda olması gerektiğini belirten vatandaşlar, tam tersine temel gıda ürünlerine zam yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ediyor. Ekonomik şartların zaten zorlayıcı olduğu bir dönemde, en temel gıda maddelerinden biri olan pidenin bu şekilde fiyatlandırılması kamuoyunda rahatsızlık oluşturdu.

Bir vatandaş tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“Ramazan bereket ayı ama biz zam ayı yaşıyoruz. 60 TL’lik pideye bir yumurta sürüp 80 TL’ye satmak nedir? Bu kadar kolay mı?”

BU FIRSATÇILARA DUR DİYECEK KURUM ARANIYOR!
BU FIRSATÇILARA DUR DİYECEK KURUM ARANIYOR!

Ramazan ayının son günlerine girilirken, temel gıda ürünlerindeki fiyat artışları kamuoyunda büyük tartışma yaratmaya devam ediyor. Özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide fiyatları üzerinden yükselen tepkiler, bayram öncesi “fırsatçılık” iddialarını yeniden gündeme taşıdı. Düzce’de bazı fırınlarda 60 TL’ye satılan sade pidenin üzerine yalnızca bir yumurta sürülerek 80 TL’ye çıkarıldığı yönündeki şikayetler, vatandaşın sabrını taşırdı.

Vatandaşlardan gelen yoğun ihbarlara göre, bazı işletmelerde maliyet artışıyla açıklanamayacak düzeyde fiyat değişiklikleri yapıldığı öne sürülüyor. “Yumurtalı pide” adı altında yapılan bu artışın, gramaj ve içerik açısından ciddi bir fark yaratmadığı, buna rağmen fiyatın yüzde 30’un üzerinde yükseltildiği iddia ediliyor.

“BAYRAM SEVİNCİ YERİNE GEÇİM DERDİ”

Ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar, Ramazan ayının dayanışma ruhuna gölge düşüren bu uygulamalara sert tepki gösteriyor. Bayrama sayılı günler kala temel gıda ürünlerinde yaşanan artışların, dar gelirli aileleri daha da zor durumda bıraktığı ifade ediliyor.

Bir vatandaş yaşadığı durumu şu sözlerle özetledi:
“Ramazan’da bereket beklerken zamla karşılaşıyoruz. Bayram geliyor ama sevinç yerine hesap yapıyoruz. 60 TL’lik pideye bir yumurta sürüp 80 TL’ye satmak vicdana sığar mı?”

DENETİM MEKANİZMASI SORGULANIYOR

Fiyat tartışmalarının büyümesiyle birlikte gözler denetimden sorumlu kurumlara çevrildi. Vatandaşlar, Fırıncılar Odası, Ticaret İl Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerinin sahadaki etkinliğini sorguluyor. Özellikle fiyat tarifelerinin uygulanıp uygulanmadığı, gramaj kontrollerinin düzenli yapılıp yapılmadığı gibi konularda ciddi soru işaretleri bulunuyor.

Şikayetlerin artmasına rağmen somut bir yaptırım görülmediğini savunan vatandaşlar, denetimlerin ya yetersiz kaldığını ya da etkili uygulanmadığını dile getiriyor.

UZMANLAR UYARIYOR: “HAKSIZ FİYAT ARTIŞI OLABİLİR”

Ekonomi ve tüketici hakları alanında değerlendirme yapan uzmanlar, maliyet artışıyla orantısız fiyat yükselişlerinin “haksız fiyat artışı” kapsamında incelenebileceğini belirtiyor. Özellikle Ramazan gibi hassas dönemlerde yapılan zamların daha yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

“%50’YE VARAN ZAMLAR KABUL EDİLEMEZ”

Vatandaşların en çok tepki gösterdiği konulardan biri de kısa sürede yaşanan yüksek oranlı artışlar. Ramazan öncesine göre bazı ürünlerde %50’ye yaklaşan fiyat artışlarının olduğu iddia edilirken, bu durumun piyasa gerçekleriyle bağdaşmadığı ifade ediliyor.

“Bayram öncesi indirim beklerken zam geliyor” diyen vatandaşlar, özellikle gıda ürünlerinde fırsatçılığa karşı daha sert önlemler alınmasını istiyor.

VATANDAŞTAN NET MESAJ: “DENETİM ŞART”

Kamuoyunda yükselen tepkiler sonrası vatandaşlar yetkililere açık çağrıda bulunuyor:

  • Fiyat tarifeleri sıkı ve şeffaf şekilde denetlensin

  • Gramaj ve içerik kontrolleri artırılsın

  • Haksız kazanç sağlayan işletmelere caydırıcı yaptırımlar uygulansın

  • Ramazan ve bayram dönemlerinde fırsatçılığa izin verilmesin

Düzce’de gündeme gelen pide fiyatı tartışmasının, benzer şikayetlerin Türkiye genelinde artmasıyla daha geniş bir krize dönüşebileceği değerlendiriliyor.

BU FIRSATÇILARA DUR DİYECEK KURUM ARANIYOR!
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Öğle Güncellemesi 19 Şubat 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Bizim Düzce Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Bizim Düzce ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir

error: Uyarı !! Sitemizde veri kopyalama engeli bulunmaktadır !...