İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’ndan 81 il valiliğine gönderilen son dakika talimatıyla, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde sokaklarda dev ekran kurulması yasaklandı. Kararın ardından Türkiye-Paraguay maçı için meydanlarda planlanan dev ekran organizasyonları peş peşe iptal edilmeye başlandı.
Sessizlik Tedbirleri Devreye Girdi
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, hafta sonu gerçekleştirilecek olan ve milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyecek YKS öncesinde sessizliğin korunması amacıyla kritik bir adım attı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi imzasıyla 81 ilin valiliğine ivedi koduyla gönderilen genelgede, sınav süreci boyunca gürültü kirliliğinin önlenmesi istendi. Talimat uyarınca, yarın sabah saat 06.00’da oynanacak Türkiye-Paraguay milli maç yayını için meydanlara kurulması planlanan dev ekranların tamamı kaldırılıyor.
Belediyeler Programları İptal Ediyor
Bakanlığın kesin talimatının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok yerel yönetim, meydanlardaki canlı yayın organizasyonlarını iptal ettiğini duyurdu. Valilikler koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, sınav merkezlerinin çevresindeki açık alanlarda gürültü oluşturabilecek her türlü etkinliğe geçit verilmeyeceği vurgulandı.
Öğrencilerin Geleceği İçin Hassasiyet Çağrısı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, valiliklere gönderilen yazıda, gençlerin uzun süredir hazırlandığı bu önemli sınavda motivasyonlarının bozulmaması ve dikkatlerinin dağılmaması için her türlü tedbirin eksiksiz alınmasını talimatlandırdı. Kararın ardından emniyet ve zabıta ekipleri, meydanlarda kurulmuş olan platformların söküm işlemlerine hızla başladı. Vatandaşlara da sınav saatlerinde ve öncesinde sessizliğe özen göstermeleri konusunda çağrıda bulunuldu.





