Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), her yıl artan katılımla kadınların üretime dahil olmalarını, yeni beceriler kazanmalarını ve sosyal yaşamda daha aktif rol almalarını sağlamaya devam ediyor. BELMEK kursları bu dönemde de yoğun ilgiyle sürüyor.
Kent genelinde toplam 6 farklı merkezde kurslar düzenleniyor. Bu merkezler; Aziziye Mahallesi BELMEK Ana Bina, Konuralp Ek Hizmet Binası, Çakırlar Sosyal Tesisleri, Cumhuriyet Mahallesi Kervansaray Cami Altı, Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi ve Bahçeşehir Ek Hizmet Binası olarak belirlendi.
15 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR
Bu dönem BELMEK’te; tel kırma, tezhip, çini, yemek ve pastacılık, giyim, ritim, keman, el sanatları, kağıt rölyef, kara kalem, yağlı boya, takı, naht sanatı, iğne oyası ve modelistlik olmak üzere toplam 15 branşta kursiyerlere eğitim veriliyor.
Kursiyerler, hem üretmenin verdiği mutluluğu yaşadıklarını hem de öğrendikleri beceriler sayesinde iş imkanı elde etme kapılarını araladıklarını dile getiriyor.
“ÜRETMEK ÖZGÜVEN VERİYOR”
Modelistlik kursuna katılan Fatmagül Altok, kursun kendisi için büyük katkısı olduğunu belirterek, “3 aydır kursa geliyorum. Daha önce dikiş kurslarına gidiyordum ama kendi kalıplarımı çizmek istediğim için modelistlik kursu arıyordum. BELMEK sayesinde ulaştım. Kurs çok güzel gidiyor, bizim için büyük katkısı var. Artık kendi kalıbımı çıkarabiliyorum. Kadınların kendilerini geliştirmesi için bu kurslar çok değerli. Kesinlikle tavsiye ederim. Üretmek özgüven veriyor, bunu kazanca çevirebiliyorsunuz” şeklinde konuştu.
“BU KURS BENİM İÇİN TERAPİ GİBİ OLDU”
3 boyutlu rölyef kursiyeri Hülya Kocaman da, kursun kendisi için bir terapi niteliğinde olduğunu ifade etti: “3 aydır kursa geliyorum ve çok mutluyum. Çok güzel çalışmalar yaptık, el becerimiz gelişti. Daha önce başka kurslara da katıldım ama bu kurs benim için adeta terapi gibi oldu. Herkese öneriyorum. Ortam çok güzel, çok memnunuz. Kurslarımızın devam etmesini istiyoruz.”
“HEM ÖĞRENİYORUZ, HEM EĞLENİYORUZ”
El sanatları kursiyerlerinden Nurcan Işık ise, “İki sezondur kurslara geliyorum. Hocalarımız çok iyi. Severek geliyoruz, hem öğreniyoruz hem eğleniyoruz. Belediye Başkanımıza bu imkânı sunduğu için teşekkür ediyorum. Çok güzel arkadaşlıklar edindik. Herkes gelip bu ortamı görmeli” dedi.
“SICAK, SAMİMİ BİR ORTAM VAR”
Aynı kursun bir diğer kursiyeri Çiğdem Arıkan ise şunları söyledi: “Bence kadınların gelebileceği mutlu olacakları bir alan burası. Birçok arkadaş edindik. Hocalarımız çok iyi. Evde sıkılan herkes için sosyal bir aktivite oluyor. Çok sıcak, samimi bir ortam var. Herkes gelsin, mutlaka tanışsın.”
“YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEK HAYATIMIZA FARKLILIK KATIYOR”
Çini kursiyerlerinden Sema Olcar ise memnuniyetini, “Resme karşı hep bir hevesim vardı. Çini kursunu duyunca hemen başvurdum. Ortam harika, hocalarımız tecrübeli. Çok mutluyum. Yeni bir şeyler öğrenmek insana farklılık katıyor. Burada güzel arkadaşlıklar var, sohbet var, üretmek var. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Herkes kendi zevkine göre bir kurs bulabilir. Kendini geliştirmek isteyen herkes mutlaka gelmeli” sözleriyle anlattı.





